Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@23:20:46 GMT

مشارکت اجتماعی و سیاسی در اسلام یک تکلیفی شرعی است

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۸۰۰۳۵

مشارکت اجتماعی و سیاسی در اسلام یک تکلیفی شرعی است

آیت الله علم الهدی با اشاره به این که مشارکت سیاسی از نظر دین تکلیف است، گفت: شما با رأی دادن به افراد اصلح مانع نفوذ دشمن به مجلس شورای اسلامی می‌شوید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله«سید احمد علم الهدی» امروز (2اسفند) در خطبه‌های نمازجمعه مشهد که در حرم رضوی برگزار شد، گفت: یکی از مصادیق تقوا در خانواده، ازدواج و همسرگزینی بر اساس معیارهای تقوا است؛ در جامعه امروز انتخاب همسر بر اساس جاذبه و گرایش‌های جنسی است و عامل اصلی چالش‌ها نیز همین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امام جمعه مشهد افزود: در قرآن کربم انتخاب یک برده مومن بر یک مرد ثروتمند کافر و بی دین ارجحیت داده شده است؛ دختران متدین در زندگی عقل و ایمان مرد را در نظر می‌گیرند و مردان نیز در انتخاب همسر باید فرهنگ، عفت، نجابت و عقل طرف مقابل را انتخاب کنند؛ به فرموده امام صادق (ع) اگر جوانی به خاطر ایمان با دختری ازدواج کند هر روز شکوه همسرش در مقابل چشمانش بیشتر می شود.

 

امام جمعه مشهد با بیان این که در نهایت پیروز اصلی انتخابات امروز نظام جمهوری اسلامی است؛ گفت: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود دو نکته را بیان کردند، نکته اول مسأله مشارکت مردم در انتخابات است؛ رسول اکرم (ص) فرمودند: هر کس که صبح از خواب برخیزد و به امور جمعی مسلمان اهتمام نورزد مسلمان نیست؛ مصداق بارز این سخن شرکت در انتخابات و تعیین سرنوشت زندگی اجتماعی مسلمانان است.

 

وی ادامه داد: مشارکت سیاسی از نظر دین تکلیف است، هر انسانی حق دارد سرنوشت خود را تعیین کند؛ اگر شما مردم از حق خود که رأی دادن است استفاده نکنید، افرادی دیگر برای شما سرنوشت تعیین می‌کنند؛ رهبری به عنوان مرجع ممتاز، شرکت در انتخابات را یک واجب شرعی اعلام کرده‌اند؛ مسئله انتخابات اجماع همه فقها است و مشارکت اجتماعی و سیاسی در اسلام یک تکلیفی شرعی است.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: مسأله دوم این است که به چه کسانی رأی می‌دهیم، شما با رأی دادن به افراد اصلح مانع نفوذ دشمن به مجلس شورای اسلامی می‌شوید؛ اگر کسانی را سراغ دارید که در رأی دادن مردد هستند، تکلیف شما این است که آنها را از تریدد خارج کنید، این امر بزرگترین مصداق امر به معروف و نهی از منکر و یک واجب الهی است.

 

 

پایان پیام/540

منبع: شبستان

کلیدواژه: یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خطبه های نماز جمعه مشهد امام جمعه مشهد مقدس آیت الله علم الهدی رأی دادن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۰۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد

«عنوان بصری» دربرگیرنده بیانات آیت‌الله سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی در شرح حدیث عنوان بصری مروی از امام صادق(ع) است که به صورت موضوعی منتشر می‌شود.

جلد ششم کتاب عنوان بصری به تازگی منتشر شده که مولف در این جلد، به شرح فقره «ولا یُدبّر العبدُ لنفسه تدبیراً» از این حدیث نورانی پرداخته و موضوع تدبیر در امور اجتماعی و حکومت را بسط و توضیح داده است.

آیت‌الله طهرانی در مجالس نوزده‌گانه این کتاب در توضیح مختصات مکتب الهی و حکومت اسلامی و تفاوت آن با سایرین، محوریت توحید را شاخصه اصلی حکومت اسلام بیان داشته و آثار و تبعات آن را برمی‌شمرند. وی با تاکید بر اهمیت انتخاب تعابیر و کیفیت شعارِ در حکومت اسلام، توجه به توحید و اخلاص در عمل را محور حرکت حاکم اسلام مطرح کرده و با بیان جریاناتی از تاریخ معصومین و اولیای الهی به تبیین مطلب می‌پردازد.

نویسنده در بخشی دیگر از کتاب، با تبیین کلام امام صادق(ع) در حدیث شریف که به عدم تدبیر عبد نسبت به خویش اشاره دارند، اصطلاح مشورت و تدبیر اجتماع و جایگاه و اهمیت آن در اسلام را شرح و تفصیل داده و مسئله تعهد و تخصص را از زوایای مختلف واکاوی و تشریح می‌کند.

برخی از دیگر موضوعات این اثر عبارتند از: «بنای عالم تکوین و خلقت بر توحید»، «نظام تربیتی انسان از منظر اسلام»، «وظایف فردی و اجتماعی سالک در شبانه‌روز»، «اتقان و استحکام عمل در سیر و سلوک إلی‌ الله»، «اهمّیت تعهّد و وجوب التزام به آن»، «اهمّیت بینش عرفانی در مسائل فقهی و اجتماعی»، «لزوم تامین امنیت اخلاقی برای تمام اقشار جامعه در حکومت اسلام».

در پشت جلد کتاب چنین می‌خوانیم: «آن کسی که در انجام امور نسبت به مسائل إتقان و إحکام ندارد، نسبت به مسائل سلوکی هم هیچگونه پیشرفتی ندارد! آن کسی که نسبت به تعهدات اخلاقی و شرعی‌اش بین افراد احساس وظیفه نمی‌کند و یا نسبت به قراردادهای مابین طرفین احساس وظیفه‌ای ندارد و خدا را جدای از این مسائل فیمابین می‌داند، در وادی سلوک و حرکت هم بیش از یک مدّعی نیست و یک سانت هم به جلو نمی‌رود! سلوک به معنای انطباق نفس با واقعیت‌ها و با مسائل فطری است نه اینکه یک سری کارهایی را انجام دادن و نمازی را خواندن و اورادی را گفتن و بعد به هر کاری دست زدن و به هر عمل خلافی اشتغال پیدا کردن و هر ارزشی را زیر پا گذاردن.»

گفتنی است مجموعه «عنوان بصری» از دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع منتشر می‌شود که جلد ششم در ۶۲۰ صفحه توسط انتشارات مکتب وحی روانه بازار نشر شده است. دیگر موضوعات این دوره عبارتند از: «جلد اول: ولایت و هدایت»، «جلد دوم: حقیقت ذکر»، «جلد سوم: حقیقت علم»، «جلد چهارم: تزکیه و تهذیب»، «جلد پنجم: حقیقت عبودیت».

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • آمریکایی‌ها انتظار این انتقام را نداشتند
  • پویش «مشهد مهربان»، عامل یکپارچه‌سازی اجتماعی مشهد مقدس
  • شایعه داغ در اصفهان؛ «محمد» نام جدید ژوزه مورایس؟
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • دانشجویان مشهدی در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی تجمع کردند
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم