Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@19:48:35 GMT

مادر باردار مجوز اخلاقی و شرعی خوددرمانی ندارد

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۷۸۳۵۴

مادر باردار مجوز اخلاقی و شرعی خوددرمانی ندارد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مادر باردار از لحاظ اخلاقی و شرعی اجازه ندارد خوددرمانی کند زیرا حامل یک نفر دیگر است.

نفیسه ثقفی در نشست خبری واکسیناسیون کرونا در مادران باردار که امروز در مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه وظیفه زنان است که نسل بشر را تداوم ببخشند، در خصوص جایگاه زنان باردار اظهار کرد: هنگامی که زنی حامله شده و اقدام به فرزندآوری  می‌کند، انتظار نمی‌رود که دچار عارضه شود و اتفاقی برای او رخ دهد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زن باردار در حقیقت ۲ نفر است؛ برای همین مراقبت از این ۲ نفر اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها از حامله شدن در زمان کرونا می‌ترسند، گفت: حامله شدن باعث افزایش میزان ابتلا به کرونا نمی‌شود اما اگر خانم باردار کرونا بگیرد، ممکن است بیماری در او شدت بیشتری داشته باشد؛ مخصوصا اگر وی دچار بیماری زمینه‌ای نیز باشد.

رئیس گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: اگر خانمی می‌خواهد حامله شود، بهتر است قبل از بارداری واکسیناسیون را انجام دهد تا اولا مبتلا به کرونا نشود و دوما اگر مبتلا شد، ابتلای او خفیف باشد.

ثقفی ادامه داد: افرادی که حامله هستند و واکسن می‌زنند، باید مراقب خود باشند زیرا ایمنی صددرصد پس از واکسیناسیون شکل نمی‌گیرد اما واکسیناسیون بسیار مفید است و اگر افراد بعد از تزریق به کرونا مبتلا شوند، بیماری آنان خفیف خواهد بود. آنفلوآنزا هم سال‌هاست که شیوع دارد و ریشه کن نشده اما واکسیناسیون آن هر سال در حال انجام است.

وی با بیان برخی توصیه‌ها به زنان باردار در دوران کرونا گفت: فاصله صورت به صورت و کمتر از ۲ متر و بدون ماسک می‌تواند برای این دسته از بانوان خطرناک باشد. حضور در مجامع عمومی نیز برای زن باردار خطرناک است. زنان باردار اگر علامتی از بیماری مشاهده کردند چون علایم مشترک و نوظهور است، حتما با سامانه‌های وزارت بهداشت مانند ۴۰۳۰ ارتباط برقرار کرده و در صورت نیاز به مراکز درمانی مراجعه کنند.

رئیس گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خوددرمانی در بسیاری از بیماران فوت شده از کرونا مشاهده شده چون این افراد بسیار دیر به پزشک مراجعه کردند، عنوان کرد: اعضا و جوارح ما در پیشگاه خداوند و در خصوص آسیبی که به آن می‌زنیم از ما بازخواست خواهند کرد؛ چه رسد به نوزادی که قرار است به دنیا بیاید و ممکن است دنیا را تکان بدهد. ما باید از نوزادان حفاظت کنیم.

ثقفی درخصوص نگرانی برخی زنان باردار از مراجعه به بیمارستان‌ به دلیل افزایش امکان ابتلا به کرونا گفت: در بیمارستان بخش مراجعه و نگهداری از زنان باردار سالم از بخش کرونا و مشکوک به کرونا مجزاست. همچنین زایشگاه محل بستری و اتاق عمل زنان باردار سالم جدا از بخش کووید است.

وی تصریح کرد: در بارداری‌های خودخواسته توصیه شده ۲ دوز واکسن ترجیحا قبل از بارداری تزریق شود.

رئیس گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص انتقال کرونا از مادر به نوزاد گفت: موردی از انتقال این بیماری از طریق مادر به نوزاد تاکنون گزارش نشده و احتمال آن کمتر از ۲ درصد ممکن است باشد. انتقال معمولا بعد زایمان و به علت محیط آلوده، کادر درمان ناقل و... است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا کرونا در ایران دانشگاه علوم پزشکی مشهد زنان باردار واکسن کرونا زنان باردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۸۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام

طرح یسنا به منظور تامین امنیت غذایی مادران و نوزادان سراسر کشور اجرایی شد و در مرحله جدید آن، مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیت آن‌ها به یک میلیون نفر می‌رسید، مشمول این طرح شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اعلام معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کاهش میزان کالری مصرفی مردم در طی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ باعث شد دولت بسته کلانی در حوزه امنیت غذایی تدوین کند و یکی از بخش‌های مهم آن به حمایت از مادران شیرده و دارای کودکان زیر دو سال اختصاص یابد.

این طرح یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی برای مادران با فرزند زیر دو سال است که برای سه دهک اول کم‌درآمد به اجرا درآمده است و در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفر مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند.

طرح یسنا به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی، در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مرحله اجرا درآمده است.

در مرحله جدید مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آن‌ها به یک میلیون نفر می‌رسید، مشمول این طرح شده‌اند.

مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه می‌توانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند.

یارانه ۴۰۰ هزار تومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و مادران مشمول طرح یسنا، می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش‌بینی‌شده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.

طرح یسنا از سال گذشته به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد و تا الان نیز ادامه دارد.

طرح یسنا که با زیرپوشش قراردادن مادران دهک اول درآمدی جامعه آغاز به کار کرده بود، در طرح جدید قرار است مادران سه دهک اول درآمده جامعه را تحت پوشش قرار دهد تا امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان تأمین شود؛ وزیر رفاه در این باره گفت: اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی به ۶۰۰ هزار تومان برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استان‌های کشور تأمین شده است و افراد شامل این طرح می‌توانند اقدام به خرید کنند، این طرح برای مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود یک میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استان‌های کشور اجرایی می‌شود.

کد خبر 749105

دیگر خبرها

  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی
  • مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود
  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • زنان مجوز فعالیت در ورزش زورخانه‌ای ندارند اما می‌توانند تماشاگر باشند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد